סעודה משותפת בין גבר לאשה במקום עבודה

האם יש בעייה לסעוד במקום עבודה איש נשוי עם אשה נשואה (כמובן שאינם בני זוג) יצויין כי אין בעיית ייחוד כגון: בקפיטריה או בחדר אוכל. אשמח לדעת מקורות לכך. בברכת התורה ולומדיה.

תשובה:

שלום רב,

אין לי מקורות על כך. משום שאין מקור לכל סיטואציה קיימת. אבל הסברא נותנת שאסור, הדבר מביא לידי קירוב ע"י שסועדים ומדברים ביחד וכמאמר חז"ל במשנה באבות אל תרבה שיחה עם האישה. וחס ושלום ניתן להגיע לקלקול. לכן אם אין הכרח ודאי שאין לעשות כך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אולי בס"ד אפשר ליתן סימוכין לסברת הרב הא דתנן (שבת יא.) לא יאכל הזב עם הזבה מפני הרגל עברה.והרמב"ם כתב: לא יאכל עמה בקערה אחת. ומדבריו משמע דווקא קערה לא אבל שולחן א' שרי, והשיג הראב"ד דאף בשולחן אחד נהגו לאסור וכן הוא בשאילתות. וכדבריהם פסק בשו"ע סי' קצ"ה סע' ג' ואף שאפשר לחלק בין אשתו דלבו גס בה מ"מ כאן שהוא מעשה חיבה לישב יחד על שלחן אחד יש לאסור
    ועוד דהמשנה סתמה לא יאכל הזב עם הזבה ולא פירש באשתו.