משאבת אינסולין בשבת

קבלתי משאבה כזו והשאלה איך להשתמש בה בשבת, צריך לפי ההוראות לבדוק במכשיר את הסוכר בדם, לאחר מכן להקליד במשאבה את רמת הסוכר, להקליד כמה סוכר עומדים לאכול, זה כלול במלאכות רבות, מה לעשות? האם לאכול בשבת מעט? האם לעשות הכל בשינוי?

תשובה:

שלום רב,

חולה סכרת הזקוק לאינסולין, וצריך לווסת את כמות האינסולין, לפי רמת הסוכר בדם, נחשב חולה שיש בו סכנה, ומותר לו מעיקר הדין לנהוג כדרכו בחול, ואינו צריך למעט באכילתו. אך כיון שמדובר במצב שאינו בהול, ראוי לכתחילה לעשות את המדידה וההקלדה בשינוי או לבקש מגוי שיעשה זאת עבורו.
מקורות:
שו"ע או"ח סי' שכ"ח סעי' ד' ובביאור הלכה שם ובשו"ת שבט הלוי ח"ח סי' ע"א
רמ"א שם סעיף י"ב.