עזרה ליהודי להדליק אור בשבת כדי למונעו מאיסור רב יותר

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים,

יהודי שמחלל שבת רוצה להיכנס לחדר בשבת ולהדליק אור לפני כן, לפני כניסתו לחדר יש לפניו 8 מתגים שכל אחד מהם מדליק נורה בחדר אחר בבית.
הוא עצמו לא יודע איזה מתג מדליק את הנורה בחדר אליו רוצה להיכנס.
האם מותר לי להגיד לו בתור אדם שומר שבת להדליק מתג ספציפי בכדי שלא יעבור על מס' רב של עברות , כאשר אם אני אומר לו ידוע לי שידליק רק מתג אחד ודאי?

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה אולי יש לומר לו אבל בדרך של תוכחה, "דע לך שאסור להדליק אור בשבת, אלא שכדי שלפחות לא תדליק באיסור עוד ועוד, אני מספר לך שהמתג של החדר הוא זה". זאת משום שבענין זה אין כל סיוע לדבר עבירה, שהרי הוא בלאו הכי ידליק את המתג, כל הענין למנוע ממנו קודם לכן להדליק מתגים אחרים, אלא שכדי שלא יראה כאילו אתה רואה את מעשיו כלגיטימיים יש לומר לו באופן הנ"ל. ומכל מקום נראה שאין חיוב לסייע לו בכך, כיון שהוא יודע שאסור להדליק ובלאו הכי כוונתו לעבור באיסור. וראה עוד בענין זה כאן.

בהצלחה