וועד בית לדירות בעלי כניסה פרטית

אנחנו גרים בבלוק של מבנים משותפים שבכל בנין יש בין 10 ל13 דיירים.
בכל בניין יש שתי דירות שהם נפרדות מהבניין ואין להם כניסה מהבניין בכלל.
ממילא אין להם שימוש בשום דבר מהוצאות וועד הבית… לא מעלית, לא חשמל חדר מדרגות, לא נקיון, ולא כלום.
הדבר היחיד שיש להם שימוש זה שהדודים נמצאים על הגג ולכן במקרה של תקלה הם יצטרכו לעלות לגג וגם שלש מנורות שמאירות את החניה בלילה.
חוץ מזה… כלום!
האם הדיירים האלה צריכים להשתתף בהוצאות וועד בית השוטפות.
(כמובן שהוצאות חריגות כמו תיקון ביוב משותף או זיפות הגג אחת ל10 שנים צריכים לשלם אבל אני מדבר על השוטף).
יישר כח

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

על התאורה ודאי חייבים לשלם ואין הבדל בין מי שמשתמש הרבה למי שמשתמש מעט, כמו שדייר בקומה א' משלם כמו דייר בקומה ד'.

ככל שמנקים את החניון המשותף, הם חייבים לשלם גם עבור הניקיון.

לגבי מעלית, יש מחלוקת בין הדיינים. הדעה העיקרית היא שגם בזה חייבים להשתתף. רוב הדיירים רשאים להחליט ביניהם שדיין מסוים יכריע בכל שאלה הנוגעת לוועד הבית.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 42גליון 43גליון 44 וגליון 45.