שלא להתאבל יותר מידי

האם אחות של פלוני נפטרה ח"ו החיוב 30 יום האם יכול להחמיר על עצמו שנה שלמה ועם אפשר מקור אשמח תודה מראש וישר כוח עצום!!

תשובה:

שלום רב

במנהגי האבלות אין טעם להחמיר מעבר לחיוב, אין בכך כל עילוי נשמה לנפטר, וממילא חבל על המאמץ. מהות האיסור של לא תתגודדו ולא תשימו קרחה בין עיניכם למת, הוא שאסור לאדם להתאבל יותר מידי, יש בכך אמירה מתריסה לכאורה כנגד דין שמים. עבודת ה' צריכה להיות בשמחה ולא מתוך עצב. וראה רמב"ן עה"ת פ' ראה תחילת פרק יא שמכאן למדו חכמים את דינם שאסור להתאבל על המת יותר מידי.

אבל אם רוצים לומר קדיש כל השנה [במידה שאין לך הורים] זה בסדר גמור, ואדרבה יועיל ודאי לעילוי נשמתה, בפרט אם אין מישהו אחר שמקפיד על אמירת הקדיש.

מן השמים תנוחמו ולא תדעו עוד צער!