השלכת פירות של קדושת שביעית

שלום וברכה
בענין קדושת שביעית
במקום שהעריה מפנה את האשפה הביתית רק פעם בשבוע האם אפשר לזרוק לפח האשפה הרגיל שארית אוכל שיש בהם קדושת שביעית ועד שיפונה ע"י העריה יעבור מספיק ימים שהם יתקלקלו לגמרי או שבכל זאת צריך להפריד בין שאריות האוכל של קדושת שביעית ושאר האשפה לדוגמה בשקית נפרדת. תודה

תשובה:

שלום רב

יש שתי בעיות נוספות שאינן קשורות לעיריה: א. עצם ההשלכה בבזיון לאשפה אסורה ונחשבת הפסד פירות שביעית. ב. כאשר אתה מערב את הפירות עם דברים אחרים הם עשויים למהר את הרקבון, כך שעצם התערובת עשויה להחשב הפסד פירות שביעית, לכן לכתחילה יש להניח בשקית עד שירקיבו ואז לזרוק, ובשעת הצורך ניתן להשליך לאשפה בשקית סגורה וקשורה.

בהצלחה