כשרות במסעדות / בישולי עכו"ם / מעשר כספים באדם עני

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
1)מה פירוש להפריש תרומות ומעשרות כשאוכלים במסעדה?
2)בישול עכ"ום הוא אסור גם בבשר על האש נכון? ומה עם הכנת קפה בבית קפה?
3)יהודי שחי מ1660 ש"ח בחודש האם חייב במעשר?

תודה רבה ומחילה על הטירחה

תשובה:

שלום רב

1. בכל מקרה בו אוכלים דבר שגידולו מן הארץ בארץ ישראל יש חובה להפריש תרומות ומעשרות [לכהן לוי מעשר שני שמעשר עני וכו', יש בענין הרבה פרטי דינים], אלא שבדרך כלל, כאשר  במקום שנמצא תחת כשרות מהודרת ניתן לסמוך שהכל נעשה כבר כמו שצריך על ידי המשגיח, במסעדה שאינה תחת כשרות מהודרת בלאו הכי אסור לאכול, יש אין ספור בעיות כשרות בכזה מקום.

2. בשר על האש ודאי יש בו בעיה של בישולי עכו"ם, לגבי קפה אין בעיה כיון שהוא מבוסס על מים ואין כאן בישול חשוב.

3. נשמע שמדובר באדם עני שאין לו כדי צרכיו מהכנסתו, וממילא הוא אינו חייב במעשר כספים. ראה כאן.

בהצלחה