הכשרת שיש

הדין המובא בהלכות הכשרת כלים קכא ובהלכות פסח ששולחנות צריך לערות עליהם כדי להכשירן, האם גם כיום שייך החשש הזה בהכשרת מטבח של מי שלא שמר כשרות. (לכל השנה ולא לפסח)
הרי גם אם נשפך רוטב רותח על השיש או אפי' גוש הרי אין אוכלים את השיש ואיך יבלע משם לסיר. הלא גם אם יניחו סיר רותח על השיש ויהי' רטיבות על השיש, הרי כל החשש הוא נטל"פ שיבלע בסיר זה המקסימום.
האם לא מספיק לשטוף עם חומר פוגם את השיש ודיו? (יש מקרים בהם הכשירו שיש ע"י עירוי ואבן והשיש התפוצץ).
ובוודאי שולחנות אוכל שבסלון אין בהם בעיה וגם השולחנות במטבח האם מצוי שישפכו עליהם או ישפך מכלי ראשון שנצריך להגעיל?

תשובה:

שלום רב

הכל יכול להיות, וכיון שחששו גם לנטל"פ – מדרבנן, יש להכשיר. כאשר יש חשש שהשיש יתפוצץ די בעירוי מים מקומקום רותח, כיון שמן הסתם השיש בלע על ידי עירוי ולא על ידי גוש ממש. ראה בענין הרבה תשובות באתר.