אם תקליטן רשאי להוריד שירים מהאינטרנט ואם חייב לשלם לאקו"ם

שלום. בעניין של להיות תקליטן על פי הלכה. מבחינת זכויות יוצרים, באיזה אופן אני לא עובר על גזל? יש את סוגיית ההורדות מהאינטרנט, וגם אם קניתי את האלבום עדיין יכול להיות שיש בעיה להשמיע אותו באירועים מבלי לקבל אישור מארגון מסוים. איך תקליטן עובד על פי הלכה בעניין זכויות היוצרים חוץ מעניין הצניעות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מאחר ומדובר בשימוש מסחרי, אסור בהחלט להוריד מהאינטרנט. לדעת הגר"מ שפרן שליט"א, אסור להיות תקליטן מבלי לשלם לאקו"ם על אותו אירוע.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 39 עמוד 7 תשובה ה.