האם מועיל הפסק של נייר אפיה בטוסטר כדי למנוע טבילה

שלום וברכה
טוסט שפלטות שע"ג מניחים את הלחם לא הוטבלו האם מועיל להניח נייר אפיה וע"ג להניח את הלחם ללא טבילה
האם שימוש ראשוני מותר גם ללא טבילה

תשובה:

שלום רב,

לדעת האומרים שצריך לטבול גם כלי כזה. לא יועיל הפסק של נייר אפיה כדי שלא יגע מאוכל. משום שדין הטבילה נאמר על כלים שנוגעים באוכל, ולא יועיל אם במקרה תעשה הפסק כשלהו, כל עוד הכלי מוגדר כנוגע באוכל. (אולם יש לציין שדעת האגרות משה שאין צורך בטבילה. ורבים נוהגים היום כדי שלא לטבול את החלקים החשמליים במקווה, לפרק משהו משמעותי בכלי ולהרכיבו מחדש, שעל ידי כך נחשב שגמר מלאכתו על ידי יהודי ולא על ידי גוי, וממילא הוא אינו חייב טבילה).

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. צריך מעשה אומן אבל גם הדיוט עם ידים טובות יכול לעשות זאת, אין הבדל למיטב ידיעתי בין אשכנזים לספרדים.
    באגרות משה יו"ד ח"ג סי' כד נקט שטוסטר המיועד לפרוסות לחם אינו חייב טבילה כיון שהן כבר היו אפויות וראויות למאכל קודם לכן.