ייחוד בעת טיפול פסיכולוגי

אני נמצא בטיפול פסיכולוגי אצל אשה רק לאחרונה כשהתאוששתי מעט העירו לי על איסור ייחוד, הנתונים הם כדלקמן: היא מקבלת בביתה קומה רביעית ללא מעלית בחדר עם נוף פנורמי לרה"ר, היא גרושה (זאת לא ידעתי בתחילה) יש פעמים שילדיה הבוגרים נמצאים בחדר בקומה העליונה. אם גיסי יישב בחדר למעלה בזמן הטיפול זה יעזור? מה צריך לעשות כדי שלא איסור ייחוד?? הטיפול הוא בשעות אחה"צ.

תשובה:

שלום רב

כדי להמנע מאיסור ייחוד צריך שילדיה יהיו עשויים להכנס לחדר ללא רשות, כלומר יהיו בשטח ותהיה להם רשות להכנס. לגבי גיסך, אם שניכם אנשים דתיים יש בזה מחלוקת הפוסקים, לדעת השו"ע יש לאסור וכן מנהג הספרדים, ולדעת הרמ"א יש להקל וכן מנהג האשכנזים, אולם במקרה הזה יש להחמיר לכאורה גם למנהג האשכנזים, שכן מחמת הטיפול והקירבה הוצרת על ידו נחשב הדבר כמי שליבו גס בה שהחמירו בדינו יותר, כך שאינני רואה מוצא מלבד לקבוע את הפגישה בזמן שילדיה בבית ולהתנות עמה שיוכלו להכנס לחדר אם ירצו.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה

מקורות:

ראה שו"ע אבן העזר סי' כב סעי' ה.