שירי עצב בערב תשעה באב

שלום כבוד הרב,
אסור לשמוע שירים בספירת העומר ובין המצרים אני יודעת כי שירים עושים שמחה ואסור להיות בשמחה אבל אם אני שומעת שחר שלא עושה לי שמחה שיר עצוב?
אני צריכה לשמוע מוזיקה ומאוד קשה לי לתפקד בלי האם מותר לי לשמוע שירים עצובים?
תודה, אדל.

תשובה:

שלום רב,

שירי עצב מותר לשמוע. אבל אני מסופק למה את קוראת שירי עצב. אם את אומרת שקשה לך לתפקד בלי לשמוע שירים. כנראה שזה לא בדיוק שירי עצב..

לא נותר לך עוד הרבה זמן. עוד כמה שעות שבת, לאחר מכן תשעה באב. כדאי להתאפק עד לאחר תשעה באב….