טיפולי פוריות

אנחנו עושים טיפולי פוריות, וכהקדמה להפרייה אמרו לי לעשות בדיקת חיפוש זרע (והקפאתו לטיפול).
אבל, יש לי בעיה קשה בתפקוד המיני, ובגלל זה אינני מצליח.
שאלתי: האם אני יכול לאונן ולהוציא זרע (לתוך קונדום הלכתי) ואותו לתת לבדיקה ולהקפאה, כאשר הזרע הזה ישמש בהמשך להפרייה?
כי אליבא דאמת, אין כל כך הבדל בין אם אני מוציא את הזרע לקונדום תוך כדי מעשה מצוה, או שאני עושה זאת ביד (בתיאום עם האשה, כי פשוט יש בעיית ביצוע קשה ואנחנו לא מצליחים להתקדם).

נ.ב. הרב שלנו התיר לנו את הבדיקה, אבל את השאלה הזו אני מתבייש לשאול אותו.

תשובה:

שלום רב,

זה בעיה גדולה לא ניתן להתיר בצורה כזו, לעשות זאת ביד. צריכים להבין, יש מחלוקת בפוסקים האם ביד מותר אפילו לצורך פוריות. לדעת האגרות משה (אבה"ע ח"א סי' סח ועוד תשובות), ביד זה אל איסור של הוצאת זרע לבטלה שאנו יכולים לומר שאין זה לבטלה אלא לצרכי פוריות. אלא איסור "לא תנאף" ואיסור זה כמובן לא נדחה גם לא מפני ענייני פוריות. מנגד, דעת הגרש"ז אוירבך, וכך הוא פשטות דעת הפוסקים שאין בזה איסור לא תנאף ואם יש צורך גדול מותר לצרכי פוריות. אולם אין ספק שגם לדעתו כפי שכתב במנחת שלמה (ח"ג סי' קג אות טז) זה רק במקרה קיצוני שאין כל ברירה, וכפי שרואים בסוגיא ביבמות עו,א שקודם משתדלים לעשות את הדבר הקל, ורק כשאין ברירה הולכים הלאה.

אין לך כל צורך להתבייש. תפנה אל הרב משה שלזינגר (025001501) הוא ודאי ידע להדריך אותך מה לעשות ולסייע לכם.

שיהיה לכם הרבה הצלחה