כיצד בית דין עורך שומא למשרד

איך הבי"ד קובע מי יכול לתת חוות דעת על שווי שכירות של משרד? האם צריך שמאי מומחה או אפשר מתווך דירות או מספיק אדם שמבין? והאם יש בזה דין שצריך שלוש שמאים?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אני מניח שלצורך שמאות של משרד ייקח ביה"ד שמאי מוסמך. בדירות יש דיינים המעדיפים מתווכים שהם מעודכנים יותר במחירים. כמובן, שאין הלכות מפורשות בשו"ע לעניין זה והכל תלוי בשיקול דעתם של הדיינים.

על פי הלכה יש צורך בשלושה שמאים. אבל, על פי רוב מקבל ביה"ד סמכות בהסכם בוררות להיוועץ עם שמאי אחד, או שביה"ד מבקש את הסכמת הצדדים לכך.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קג.