השתתפות במסיבת גיוס של נערה

שלום. כבוד הרב. יש לי חברה שמתגייסת לצבא עוד מעט האם מותר לי ללכת למסיבה הזאת שעושים כשמשהו נכנס לצבא. או שיש בעיה כיון שאסור לבת ללכת לצבא וזה מראה שאני מסייע לה בזה. וזה מסייע לידי עוברי עבירה. תודה.

תשובה:

שלום רב,

לא. זה לא מסייע לדבר עבירה. את אפילו לא מעודדת אותה ללכת. היא הולכת לצבא ממילא, בין אם תבואי למסיבה ובין אם לאו. אם החברה מעוניינת שתבואי למסיבה, אין בכך כל איסור, כמובן שאני מניח שאמרת לה, שהשתתפותך אינה תמיכה בעצם גיוסה, אלא רק באה לכבד אותה במסיבה.