השכרת מערכות הגברה לאירוע מעורב גברים ונשים

בס"ד
רציתי לשואל יש לי עסק של השכרת מערכות הגברה האם מותר לי להשכיר לחילוני כשיש חשש שיהיה רקודים מעורבים?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור להשכיר מערכות הגברה כאלו, גם כשאתה מבין שמן הסתם יערכו ריקודים מעורבים.

מקורות:

ראה בשו"ת אגרות משה (יו"ד ח"א סי' עב) שכתב לגבי השכרת אולם לאירוע מעורב: "וגם מסתבר דלא אסרו משום מסייע ידי עוברי עבירה כשליכא איסור לפני עור אלא בנותן לו דבר שיעשה בו רק מעשה העבירה אבל בדבר שהעיקר הוא למעשה היתר כגון שכירת האולם שהוא לעשות בו החתונה והסעודה רק שיעשה שם גם מעשה עבירה דרקודים אין להחשיב שהשכירות הוא ע"ז ולאסור, דאל"כ היה לן לאסור מלמכור כל כלי לעוברי עבירה כגון קדרות לבשל משום דיבשל בהו גם בשבת וגם מאכלות אסורות אלא הוא משום דכיון דעיקר הדבר אינו לאיסורין לא אסרו בזה משום מסייע כשליכא איסור דלפני עור". וראה עוד מה שכתב שם בדבר שאינו מיועד לתשמישו רק לעבירה.

כלומר, איסור לפני עיור הוא רק כאשר המעשה במהותו הוא עבירה ולא כשעושה שם דבר היתר באופן שאסור על פי ההלכה.