העברת דירה בתשעת הימים

שלום כבוד הרב.
אנחנו מתלבטים לגבי מעבר דירה בתשעת הימים. מבחינתנו אין לנו בעיה לחכות לעבור עד אחרי תשעה באב. השוכרים שיכנסו לדירה אחרינו הם זוג שמתחתן ומאד רוצים לקבל את הדירה כמה שיותר מוקדם. האם עדיף לעשות איתם חסד ולצאת מוקדם או לחכות לאחרי תשעה באב.

תשובה:

שלום רב,

עדיף לא לעבור דירה בתשעת הימים. כך הובא בשם החזו"א באורחות רבינו ח"ב. אולם אם אותו זוג מתחתנים מיד לאחר תשעה באב, והם רוצים להספיק לסדר את הבית וכד', הרי שזה נחשב עבורם כדבר האבד. ומותר לכם לעבור דירה בתשעת הימים כשי שהם יוכלו לעבור ולהתארגן לחתונה.