בישול עכו"ם במחלל שבת / מי נחשב מחלל שבת?

בס"ד

שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
1) אם אני מוזמנת בערב שבת והיהודיה שמבשלת את האוכל היא לצערי מחללת שבת,האם מותר לי לאכול מן האוכל שלה?

2) האם סירים שבושלו בהם בשר כשר בהשגחת הרבנות בלבד חייבים בהגעלה כאשר עוברים לבשר מהודר?

3)האם מי ששומר מספר מסויים של מלאכות האסורות בשבת נקרא שומר שבת?
תודה רבה ומחילה על הטירחה

תשובה:

שלום רב

1. אם את בטוחה שהכל שם כשר במאה אחוז תוכלי להקל ולאכול, בפרט אם יש בבית יהודים שומרי מצוות שיוצאים ונכנסים והדבר מפוקח על ידם, ראי עוד כאן.

2. אם לא השתמשו בהם ב24 שעות האחרונות לבשר שאינו חלק אפשר ודאי להקל, ובדיעבד, גם אם כן היו בשימוש כזה אין צורך להחמיר.

3. אינני מבין כל כך את השאלה, אצל הקב"ה כל מעשה נדון בפני עצמו לטוב ולמוטב.. אם כוונתך לשאול אם באופן זה ניתן לצאת על ידו ידי חובת קידוש ולצרפו למנין, הדין כך: אם הואמחלל שבת בפרהסיא [באותם דברים שאינו מקפיד עליהם] וכגון שאינו מתבייש לדבר בטלפון ברחוב באופן גלוי בשבת, הוא מחלל שבת לכל דבר וענין, אך אם הוא נמנע מכך ומשתדל שלא יראו אותו מחלל שבת בחוץ, הוא מצטרף למנין וכו'.

בהצלחה