טבילת כלי קרמיקה

סכין קרמי חדש, האם צריך להטביל ולהגעיל אותו?

תשובה:

שלום רב.

כלי קרמיקה (שאינם מצופים בזכוכית) אינם צריכים טבילה. לגבי הכשרתם אם היו בשימוש אסור, דינם ככל כלי חרס שאין לו הכשרה!

מקורות:

ערוך השולחן יו"ד קכ,כט ודרכי תשובה קכ,ע.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זירקוניה מוגדרת במדע כמתכת מעבר כמו זהב
    אמנם לענין ברכה צ"ע

    להלן ציטוטים מויקפדיה
    זירקוניום (Zirconium) הוא יסוד, שסמלו הכימי Zr ומספרו האטומי 40.

    תוכן עניינים
    1 תכונות
    2 שימושים
    3 היסטוריה
    4 צורה בטבע
    5 אמצעי זהירות
    6 קישורים חיצוניים
    תכונות
    זירקוניום הוא מתכת מעבר מבריקה בצבע אפור לבן. זירקוניום מושג בעיקר מזירקון. זירקוניום קל מפלדה והקשיות שלו דומה לנחושת.

    מתכות מעבר (באנגלית: transition metals) היא סדרה של יסודות כימיים מתכתיים השייכים לקבוצות 3 עד 12 בטבלה המחזורית (בעלי מספרים אטומים 30-21, 48-39, 80-72).

    המשותף ליסודות האלו הוא שיש להם לפחות מצב חמצון יציב אחד שבו יש להם קליפה d מאוכלסת חלקית (מספר האלקטרונים בקליפה 3d או 4d או 5d בין 1 ל-9) גם היסודות 104-111 המלאכותיים נחשבים למתכות מעבר (ראו גם מספר אטומי אפקטיבי). בהתאם להגדרה זו יסודות טור מתכות המטבע (נחושת כסף וזהב) הן מתכות מעבר: