לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סגולה לשידוך לשלם שכר מלמד תינוקות

ראיתי סגולה לשידוך במדרש בפרשת אמור- לתת צדקה/שכר לימוד ל'מלמד', ובכך הקב"ה אומר "מי הקדימני ואשלם לו?" (שהקדים לשלם דמי מלמד עוד לפני שהיה לו ילד)- רציתי לדעת האם תוכלו לומר מה בדיוק התנאים לסגולה בזו? [כמה צריך לשלם- לשנה, לחודש?, ולמי ומתי וכו']

תודה רבה לכם, תזכו למצוות ולהמשיך לזכות!

תשובה:

שלום רב

אין בזה כללים, כדאי להכנס לתלמוד תורה, לשאול את המנהל האם יש ילד שהוריו אינם יכולים לשלם את שכר הלימוד או מתקשים בכך מאוד, ולשלם במקומם לפחות חודש אחד, כפי יכולתכם. הטוב יותר, אם יש לכם קופת צדקה שכונתית, לשאול אצל מנהל הקופה, הוא לבטח ידע מי כבר הסתבך עם ההנהלה בצורה כזו שעתידו בסיכון… דרך נוספת יש לשאול אצל אותו מנהל הקופה, אם יש ילד שמחמת בעיה משפחתית מחלה של אחד ההורים וכדומה זקוק לחונך שיסייע לו בלימודים, ולשלם את שכרו של אותו חונך. אם תתקשו לבצע זאת תפנו שוב ונשמח לסייע לכם בענין זה.

שיהיו בשורות טובות!