בריכה בשלשת השבועות ובתשעת הימים

שלום כבוד הרב,
האם בימים אלו מותר ללכת לבריכה? הכוונה לשלושת השבועות לפני תשעה באב?

תשובה:

שלום רב,

עד ראש חודש אב מותר. לאחר ראש חודש אב לדעת האשכנזים אסור, כשם שאסור להתרחץ. ולדעת הספרדים מותר.

לגבי שבוע שחל בו, כתב מרן הגר"ע יוסף (חזון עובדיה בין המצרים עמוד רלח) שמעיקר הדין מותר ללכת לברכה משום שאסור להתרחץ רק במים חמים. אבל בצוננים מותר. אבל ודאי שיש להזהר בימים אלו יותר.