אבא רוצה שאשאיר זקן, ואני רוצה להתגלח

שלום לכבוד הרב שליט"א,
אני בחור בן 29 ואני לא אוהב להתגלח אני מעדיף שהיה עלי זקן הבעיה שאבא שלי לא אוהב שיש עלי זקן האם אני כבחור מבוגר מחויב לשמוע לו או לא. תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב,

מצד כיבוד אב ואם, אין חובה לשמוע בקול אביו בדברים שאינם קשורים לאביו. ראה בשו"ע יו"ד סי' רמ סעי' כה מה שפסק בשם המהרי"ק במקרה שההורים מסרבים על שידוך מסויים עבורו, שאין הוא מחוייב לשמוע בקולם. וראה שם בטעם הדין, ששייך גם במקרה זה. יחד עם זה, כדאי להגיע לשיחה טובה עם האב, ולראות אם ניתן להגיע להסכמה משותפת.