קניית רכב בימי בין המצרים

אני בחורה מסורתית. בן זוגי לא מחובר לדת היהודית, הוא לא מאמין.

הוא רוכש רכב בעוד שבוע.
אין אפשרות לדחות את הקניה. הוא רוכש מישראלים שטסים לחן"ל באותו שבוע.
אני לא יודעת מה אפשר לעשות במצב כזה. אני לא יכולה למנוע את הקניה, מנגד חוששת מקניית רכב בימי בין המצרים.

מה ניתן לעשות ?

תשובה:

שלום רב

אכן, אדם שאינו בעל משפחה אינו רשאי לקנות רכב בימים אלו, כיון שקנייה כה חשובה יש לברך עליה ברכת שהחיינו דבר שלא נעשה בימים אלו, אבל לא נראה שהענין הזה הוא בידיך, אז זה מה יש. אם החשש שלך הוא מהאיסור זה אכן מוצדק, אם מחמת שאת סבורה שמי שקונה רכב בימים אלו סופו לעשות תאונה חלילה… אין איזכור לעונש שכזה בספרי הקודש. בעז"ה תדעו רק טוב, ותזכו שניכם להתקרב לקב"ה ולשוב אליו בתשובה שלימה, כך תוכלו להקים יחד בית יהודי אמיתי למען שמו באהבה.

אגב, אם מדובר בהזדמנות מיוחדת שלא תחזור [רכב במצב מיוחד במחיר מאוד מוזל וכו'] מותר לרוכשו בימים אלו.