התעמלות עם מוזיקה בין המצרים

כבוד הרב שלום רב,
אני מבקשת לבדוק כיצד עלי לנהוג במהלך חודש זה, בין המיצרים. אני רשומה לשיעורי התעמלות פילטיס נשים פעמיים בשבוע-בימי ראשון ושלישי. העניין שמהלך השיעור מלווה במוסיקה שהמורה משמיעה מדיסק. עלי לציין שעיקר השיעור זה ההתעמלות וכמובן לא המוסיקה וכן שאני רשומה מראש לשיעורים אלה מתחילת השנה ושילמתי מראש וזה החודש האחרון של הפילטיס לשנה זו.
בנוסף בבקשה אני מבקשת לבדוק עניין נוסף:
לפני שבוע הוצעה לי הצעה בעבודה לשינוי בתפקיד, ביקשתי לחשוב על כך ולתת תשובה. ביום חמישי האחרון מסרתי תשובה שלילית ולא לעשות את השינוי שמוצע לי. היום שוחחו איתי שוב והסבירו לי כמה השינוי יועיל לי ואני עושה טעות שלא מקבלת את ההצעה.שוב ניתנה לי האפשרות לחשוב ולתת תשובה סופית מחר.
אני יודעת שתקופה זו של 3 השבועות זו תקופה שצריך להישמר ולהימנע מקבלת החלטות וכו׳.
אני מבקשת לקבל דעתו של הרב כיצד עלי לנהוג והאם אפשר שאתן כל החלטה שהיא בזמן הקרוב.
אודה לקבלת מענה ב-2 נושאים אלה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בצורך רפואי מסויים, יש להקל להתעמל שם למרות המוזיקה, אבל אם מדובר בשמירה על הבריאות כמו כל חדר כושר וכדומה, אין להקל.

מותר לקבל החלטות בימים אלו ואין כל סיבה להמנע מכך. שיהיה בהצלחה רבה בתפקיד בו תבחרי!

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מדוע, הרי לא מתכוון להנות מהמוזיקה אלא להשתמש בה כתמריץ להתאמן!

    וזיל בתר טעמא, שאסרו מוזיקה שמביאה לידי ריקודים. וכלי שיר ממש. ואף אחד לא רוקד בחדר כושר.

  2. יש לי גם שאלה בנושא אם מזכירים כבר שהמוזיקה שאסורה היא זו המביאה לידי ריקוד אז האם לרקדנים אסור לשמוע מוזיקה ולרקוד בזמן הזה?