חזן שאינו מרוצה לקהל

האם מותר לעלות שליח ציבור שהקהל לא רוצה בו והוא מאריך בתפילה ?

תשובה:

שלום רב

ברור שהשליח ציבור הוא כפשוטם של דברים שליח של הציבור… ואינו יכול לעלות שלא ברצונם, ראה שו"ע בסי' עג סעי' ד, כמו כן ראה שם בסעיף יא שאם הוא מאריך שלא לצורך אינו נוהג יפה כיון שהוא גורם לטורח הציבור. אבל שני דברים אומר: 1. יש לשים לב אם הוא אכן מאריך בתפילה יתר על המידה הראויה, או שיש כמה ממהרים כאלו שלא מעונינים באדם המתפלל בכובד ראש הראוי… 2. בחיים שיש כל מיני אנשים וכל מיני מצבים וצריך לגלות אורך רוח, אם מדובר באדם האבל על הוריו וחשוב שיתפלל, אפשר לוותר קצת, מויתורים רק מרויחים. בכל מקרה אם יש רב בית הכנסת כדאי להציע לפניו את הנושא ושיכריע כראות עיניו ולפי הכרותו את הענין.

בהצלחה רבה