לימוד בזמן הדרשה

1)האם בזמן שיש שיעור בבית הכנסת ניתן ללמוד דבר אחר לבד בעצמי ?האם זה תקף גם בדרשה שלש בת או שאז יש דין אחר?האם יש הבדל אם מוסר השיעור הוא הרב של בית הכנסת או אדם אחר?
2)האם מותר ללכת מהר?כי קראתי שאסור לפסוע פסיעה גסה.

תשובה:

שלום רב,

1. הכל ענין של טעם. אם הלימוד שלך תוך כדי הדרשה הוא בצורה בולטת, ודאי שזה פוגע ברב שמוסר את השיעור ואין זה משנה אם הוא רב בית הכנסת או רב אורח. וגם לפעמים מפריע למהלך השיעור. אולם לפעמים זה לא לא בולט ואינו מפריע ואפשר ללמוד.

2. לגבי פסיעה גסה, ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. והאם לדרשה של שבת יש דין אחר?
    כי ידוע שצריך להספיק ללמוד כדי ללכת לשיעור של שבת.
    האם לדרשה בימינו יש דין כזה ואסור ללמוד דברים אחרים בזמן הדרשה?

  2. גם בזמן חז"ל לא היה חיוב ללכת דוקא לדרשה מסוימת העיקר הוא ללמוד תורה ולא לעשות את השבת עונג של טיולים ופיצוחים. על כל פנים ודאי שדרשה אקראית בבית הכנסת מסויים אינה בכלל.

  3. כוונתי שלא מדובר כפי שהיה בזמנם שאחד התנאים או האמוראים היה דורש בפירקא וכל בני העיר היו באים לשמוע, ובאותו שיעור היה מלמד הלכות שלא היו ידועות לציבור [קודם כתיבת הגמרא] וכו'.