לפני עיור בעבודה בית חולים

במסגרת עבודתי כנציגת זימון תורים אני נאלצת לתאם תורים לנשים יהודיות להפסקות הריון-האם זה מותר לפי ההלכה?

תשובה:

שלום רב

המרה שאת מציינת כואב מאוד. לעצם הדין, ודאי מותר לך לקבוע את התורים, יש מקרים מסויימים [אף כי נדירים] שמותר לבצע הפלה [כאשר האשה בסיכון משמעותי וכדומה] והואיל והפציינטים לא אמורים לספק לך מידע מדוע הם מעונינים בהפלה, את רשאית להניח שהם עושים זאת באופן המותר. בפרט שהם לא זקוקים דוקא לך, ואין כאן איסור של לפני עיור לא תתן מכשול אלא רק חשש איסור מסייע לדבר עבירה שדינו קל יותר. כמו כן מדובר כאן בסיוע עקיף ולא בסיוע לביצוע עצם המעשה האסור.

שנשמע רק בשורות טובות