מדוע כולנו טמאי מתים?

שלום, למה אומרים שכולנו טמאי מתים? אם נשמור על תינוק מאז שנולד הוא גם יחשב טמא או שזו טומאה עוד מבטן?

תשובה:

שלום רב

ראשית יש אכן נדון רחב בפוסקים לגבי כניסת אשת כהן מעוברת לאוהל המת אם היא מטמאת את הולד. אבל מעבר לכך, ברגע שהתינוק נמצא לאחר לידתו יומיים בבית החולים, מוכרח שבמהלך יומיים אלו הוא נטמא טומאת מת, כיון שודאי היה שם מת במהלך היומיים האלו והוא מטמא את כל בית החולים בטומאת אוהל [זה תלוי בהרבה גורמים שקשורים למצב הפתחים באותה שעה, אבל סטטיסטית במהלך היומיים האלו הוא כבר יטמא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אנחנו טמאי מתים כי נטמאנו למתים אם זה בבית חולים או בבית קברות, אבל מה השאלה איך אפשר לעבוד את ה' בטומאת מת? למה לא? יש איסור כניסה למקדש אבל למה שלא נוכל לעבוד את ה' כך? על זה אין שום מקור ביהדות…

  2. מי שנולד בבית חולים שמותר לכהנים להכנס, אז לפ"ז הוא לא טמא מת?
    האם אין ענין עכ"פ להמנע מלהטמא, כלומר אף שישראל לא הוזהרו. אך היום שאין דרך לטהר, בעצם משרה אדם על עצמו טומאה [הרי אם התורה חששה לזה סימן שיש משהו בזה]