האם אני עובר על איסור יחוד?

שלום וברכה כבוד הרב

אני צריך לקחת מספר טלפון מאיזו שכנה רווקה עד כמה שידוע לי, האם אני עובר על איסור ייחוד אם אכנס לביתה או אעמוד בפתח?

תודה ויום טוב בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב

בעמידה בפתח אין כל בעיה, האיסור הוא רק להתייחד איתה במקום מוצנע, כמו כן, אם תכנס לבית והדלת פתוחה באופן שניתן לראות אותך מבחוץ, זה בסדר גמור. לגבי שאלתך הכואבת מהלילה, פניתי לרב שמבין בזה יותר ממני ואני מקווה שהוא יעזור לך ככל שניתן.

בהצלחה רבה ואל יאוש!