הוצאת רישיון כאשר שכן שבנה מחסן ללא היתר יכול להינזק

קניתי דירה בבנין ישן שיש בו מחסנים שנבנו בלי היתר בניה, אך בהסכמת כל הדיירים שהתגוררו בבנין באותה תקופה.
כעת אני מבקש להוסיף תוספת בניה חוקית לדירה שלי, ולצורך כך צריך להביא פקח מטעם העירייה למקום, כדי לאשר את הבניה.
ברור לי שכאשר הפקח יגיע למקום, הוא יורה להרוס את כל המחסנים הבלתי חוקיים.
השאלה, האם בעל המחסן יכול לעכב עלי שלא להביא פקח, ומפני כך להימנע מתוספת הבניה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

השכן אינו יכול למנוע ממך מלהביא פקח. אבל, אם תצטרך להסכמת השכן לתוספת הבנייה, עליך לקחת בחשבון שלא תמיד השכן מחויב על פי דין תורה להסכים לתוספת בנייה, וככל שתגרום לו נזק, הוא לא יסכים בוודאות.

מקורות:

אדם אינו מחויב לוותר על זכויותיו, גם כאשר ידוע שיגיע נזק שלא כדין לאדם אחר (אלא אם כן הניזוק מוכן לשלם לו). לדוגמא עיין כאן. כל שכן במקרה זה שלא ידוע אם כתוצאה מהפיקוח יגיע נזק ולא ברור אם רשויות הרישוי פועלות שלא כדין. ושמעתי שכן מורה הגר"מ שפרן שליט"א.