מנהגי אבלות לבת שאביה יושב שבעה

בת שאביה יושב שבעה ואביה גר כמה רחובות לידה.האם יש מנהגי אבלות שנוהגת ?

תשובה:

שלום רב

אכן כן, ההלכה היא ש"כל המתאבל עליו מתאבל עמו", כלומר, כיון שאביך [שהוא מאותם קרובים שהבן מתאבל עליהם] יושב שבעה, אף את מתאבלת עמו עד מוצאי שבת הסמוכה לפטירה [גם אם היא חלה באמצע השבעה, די בכך]. הלכה זו במקורה היתה נוהגת בכל דיני האבלות ועד השלושים, אולם למנהגינו כיום יש להחמיר רק במקצת דברים ורק עד מוצאי שבת כאמור, ולכן בימים אלו אין לרחוץ במים חמים, אין להכנס לסעודות מצוה ושמחות, ויש להמנע מלבישת בגד מכובס אלא אם כן נצרכים לכך מחמת הזיעה.

מקורות:

ראה רמ"א סי' שמה סעיף ו ובנושאי כליו שם

הצטרף לדיון

תגובה 1