לשון הרע בעבודה

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
אתמול במסגרת עבודתי(אני חדשה),נכנסה אישה שתפקידה הוא להשגיח עלינו ובצורה מאוד לא נעימה,מתנשאת ותוקפנית העירה לי בנוכחות כיתה שלימה על דבר שטחי ותפל לחלוטין. אמרתי לה בנחת ושלווה כי כך הוסבר לי ע"י המנהלת. היא יצאה בזעם מהכיתה וסיפרה למנהלת שטח שלנו את הצד שלה.המנהלת נכנסה לכיתה כעוסה על לא עוול בכפי,ומדבריה ניתן היה להבין כי היא קיבלה את גרסתה לפני ששוחחה איתי בכלל. בכל אופן,לא נכנסתי לוויכוחים מיותרים ובסוף היום פניתי למנהלת הראשית שלנו,בידיעה ברורה כי העניין יגיע אליה ולא דרכי ומכיון שלא רציתי שתסיק מסקנות שטחתי בפניה את שארע. כפי שחששתי היא כבר ידעה מהסיפור אך למרבה ההפתעה הצדיקה אותי ואמרה כי קיבלה תלונות נוספות על אותה אחראית. כבוד הרב,האם זה חלילה הלשנה?

תשובה:

שלום רב

אני חושב שנהגת כהלכה, מותר לך להתגונן כנגד אנשים אחרים המלעיזים עליך שלא כדין ומוציאים דיבתך רעה באזני המנהלים, אבל צריך להזהר מאוד לא להגזים ולא להכנס לתיאורים מיותרים, אלא רק לספר את העובדות כהוויתן באופן הנצרך לתועלת המותרת.

בהצלחה רבה בעבודתך החדשה!

הצטרף לדיון

תגובה 1