נוצר חור בחולצה לאחר מספר שימושים

קניתי חולצה מזארה, ולאחר מספר לבישות וכביסות נוצר חור בחולצה, למרות שכן השתמשתי בה מספר פעמים אך לא תקופה ארוכה. החזרתי את החולצה לחנות, אמרתי זאת למוכרת ואיני יודעת אם היא העבירה פרטים אלו לשרות לקוחות, ולאחר זמן רב קיבלתי תשובה משירות לקוחות שאיני זכאית לקבל שובר זיכוי, אך כמחווה שירותית הם כן נותנים לי שובר זיכוי. האם עדיף שלא אממש אותו מחשש גזל?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם נותנים לך שובר למה שלא תשתמשי בו. אין שום חשש גזל כאשר אדם נותן מדעתו, כל שכן כאשר אין חשש של מתנה בטעות, שהרי הם אומרים במפורש שהם נותנים, על אף שהם לא חייבים.

מידת חסידות שלא לקבל מתנות (שו"ע חו"מ סוף סי' רמט). אבל במקרה שלך נראה שהזיכוי מגיע לך בדין וכלל לא מדובר במתנה.