פריסת חוב לביטוח לאומי לתשלומים עם ריבית

שלום לרב,
יש לי חוב לביטוח לאומי 5000 ש"ח. הם אמרו לי או שתשלם הכל עכשיו, או בתשלומים עם ריבית (תוספת של בערך 80 ש"ח) האם מותר לשלם בתשלומים עם ריבית?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין איסור לשלם ריבית במסים.

מקורות:

עיין בספר ברית פנחס פרק יז סעיף נה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    לענ"ד, תשובתכם אינה נכונה לגבי השאלה.
    התשובה בספר ברית פנחס, מתייחסת לגבי איחור בתשלום לרשויות המדינה, בכה"ג הריבית שהם לוקחים, אינה נחשבת כריבית, אלא כקנס, ולכן זה מותר.
    השאלה שנשאלה, לא מדובר על איחור בתשלום, אלא על פריסת חוב!!!
    השואל נדרש לשלם את כל הסכום 5,000 ש"ח תוך זמן מסוים, ואם ברצונו לפרוס את החוב לתשלומים- עליו להוסיף ריבית.
    ריבית זו, לכאורה, כן תחשב כהלוואה, והיא תהיה אסורה!
    מה דעתכם?

  2. הספר אינו תחת ידי כרגע.
    דיברתי על כך עם בעל המחבר והוא מתיר גם כאשר מסכמים עם הרשויות לשלם עם פריסה בתוספת ריבית. טענתו היא שאם אין חיוב מדין תורה, אין לא חוב ולא הלוואה. ואפילו אם אומרים בזה 'דינא דמלכותא דינא', מכל מקום מאחר ואין זה חוב הבא מחמת הלוואה, סיכום או שירות, אלא חוב שהרשות מטילה ללא הסכמת הצד השני, אם הרשות אומרת שהיום תשלם 100 ומחר תשלם 101, אין זה נחשב חוב המתרבה. גם יש לדמות לחוב הבא מחמת גניבה.