אדם שהוסרט בניגוד לרצונו הסיט את ידו והפלאפון נפל ונשבר

מה הדין אדם שהסריט מישהו שלא ברצונו והמוסרט הסיט את ידו וכתוצאה נפל הפלאפון ונשבר.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המוסרט לא ידע שמסריטים אותו, המסריט השתדל שלא ישים לב והמוסרט הסיט ידו מבלי לדעת שהוא פוגע במכשיר, הרי הוא פטור.

גם אם מטרת ההסרטה הייתה לבזות את המוסרט והמוסרט הפיל את המכשיר תוך כדי ניסיון למנוע בכוח את ההסרטה, הרי הוא פטור. אבל אם מטרת ההסרטה לא הייתה כדי לבזות, גם אם היה אסור לעשות כן, המוסרט חייב.

מקורות:

במקרה הראשון הניזוק אשם בנזק יותר מאשר המזיק, ודינו כמו אדם ששכב ליד אדם ישן. עיין שו"ע חו"מ סי' תכא סעיף ד.

לעניין מזיק כדי למנוע את חברו מלבייש אותו, עיין שם סעיף יג.