זכויות יוצרים על שימוש בחלק מלחן

שלום לכבוד הרבנים,

מה אומרת ההלכה ולהבדיל החוק, לגבי שימוש בלחן/ניגון מעובדים, מתוך מחזמר, ללא בקשת רשות וללא תשלום בעלים/מפיק/מעבד של המחזמר ושל הלחן?
(אין מדובר בהעתקת/הורדת הלחן/ניגון, אלא בשימוש בתווים/מנגינה שלו)

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

השמעה בציבור היא גם זכות מוגנת ולא רק העתקה. למיטב ידיעתי תלוי אם הקטע שנעשה בו שימוש הוא חלק חשוב לעצמו. אני מעדיף להתייעץ עם עורך מומחה בקניין רוחני. ככל שהחוק מתיר, מותר גם לפי ההלכה.

עיין עלון המשפט גליון 39.