איך יודעים שהמאכל כשר לגמרי?

שלום כבוד הרב,

עוגה אנגלית של אחווה, היא עם חתיכות פרי.

וכן שאר העוגות שבמאפיות שמלאות וגדושות בכל מיני פירות, מה הדין של זה אם נמצא שם תולעת או לא יודע חרק או משהו ובן אדם אכל? ומה הדין של זה בכללי אם נמצאה תולעת?

תשובה:

שלום רב

על האדם מוטל לעשות מה שביכולתו כדי להמנע מאיסור, ובכלל זאת, לקנות מאכלים הנתונים תחת כשרות מהודרת. ברגע שעשית את זה, אמרו חכמים: "לא ניתנה תורה למלאכי השרת", ואם אירעה תקלה ובכל זאת היה כאן משהו ולא ידענו, הקב"ה מוחל וסולח שהרי זה ממש אונס ולא נתון בידינו. היו מגדולי צדיקי הדורות שנמנעו מלאכול מה שלא הכינו בביתם בצורה מדוקדקת, אבל אין דרישה לנהוג בכך כמותם.