מי נכלל מדין עושה מעשה עמך?

שלום רב
בעושה מעשה עמך הכתוב מדבר
שאלתי מה נקרא אינו עושה מעשה עמך, האם מצוות דאורייתא או גם דרבנן או שרק מצוות מיוחדות כגון כיסוי ראש וכדומה
מהו נקרא אינו עושה מעשה עמך

תשובה:

שלום רב

אינו עושה מעשה עמך אינו דבר הנמדד בקיום מצוה זו או אחרת, אלא באופן העברה ומה שהיא "משדרת". אדם שבאופן כללי הוא שומר תורה ומצוות אלא שיש ענינים כאלו ואחרים שאינו מדקדק בהם כראוי מחמת שגגתו או מחמת שהורגל בכך מקטנותו או שיצרו מתגבר עליו בענין זה או אחר, הוא עדיין בכלל אחיך, רק אדם שמפקיע עצמו משמירת מצוות כמו מחלל שבת או אדם שמגדיר את עצמו כחילוני וכדומה יש לדון לגביו את הכלל הנ"ל.