הנחת תפילין לאחר השתלת שיער

שלום כבוד הרב , אני מתעניין בביצוע השתלת שיער בחו"ל . רציתי לשאול האם זה מותר לפי ההלכה ? איזה אזורים בשיער אסור לגלח ? ואיך אפשר להניח תפילין על הראש בשבוע הראשון לאחר התהליך שבו אסור לגעת באזור הקרקפת ?

תשובה:

שלום רב

נראה שאין כל איסור לעבור השתלת שיער, ואין בכך משום לא ילבש גבר שמלת אשה אף שהמטרה היא להתיפות, כיון שזה דבר שמיועד לגברים עוד יותר מלנשים. בודאי הדין כך כאשר מדובר בקרחת משמעותית שיש בה בושה. בדרך כלל השיער ניטל מאחורי הראש, ושם אין חשש בגילוח. הגילוח אסור במקום הפיאות [מהמצח בכל הצדעים עד כנגד האוזן] ובכמה מקומות בזקן אבל זה לא רלוונטי. לגבי הנחת תפילין, אין כל היתר להמנע אפילו יום אחד ממצות התפילין, זה פשוט וברור. אפשר פשוט להניח בזהירות, אבל להדק! לגבי הנחת תפילין על השיער המושתל, אם יש בכך חציצה או לא, כתבנו בהרחבה כאן.