הוצאה מהבית לחצר / מבית כנסת לחצר בשבת

בס"ד
שלום רב
אפשר לשאול במקום שאין עירוב,
1. בית בתוך שטח חצר מוקפת גדר כולה. באופן שהחצר והבית באותה הבעלות, והחצר היא רשות היחיד. אם מובן נכון שגם הבית הוא רשות היחיד, האם מותר להוציא מן הבית לחצר ולהפך ללא שום עירובי חצרות או משהו מעין זה? האם אפשר גם לומר אם כן מדוע? כלומר האם בכלל לכתחילה נכון לומר שאין שום איסור בהוצאה מרשות יחיד שנמצאת בתוך רשות יחיד אחרת (כמו הוצאה מן המקרר בתוך הבית), לא מן התורה ולא מדרבנן או שיש שיקולים אחרים שבגינם זה מותר, אם זה מותר. ואם זה אסור, מדוע? והאם ניתן לעשות עירוב חצרות כדי להתיר?
2. אותה השאלה על הוצאה בין בית הכנסת וחצר בית הכנסת. והאם התשובה משתנה מכך שהדרך של קהילת בית הכנסת לערוך קידושים בחצר, כך שיש בחצר אוכל שדרך כולם לאכול בו.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

הוצאה באותה הרשות מותרת. התורה אוסרת רק הוצאה מרשות היחיד לרשות הרבים, מדברי חכמים אסור להוציא גם לכרמלית, שדומה לרשות הרבים אלא שאין בה את תנאי רשות הרבים מבחינת כמות הציבור שמשתמשים שם, וכן אסרו להוציא לחצר משותפת ללא עירובי חצרות. אבל לחצר פרטית מותר, זו אינה הוצאה.