ברכות השחר למי שלא ישן בלילה

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול מספר שאלות קצרות:
1) האם יין אדום יבש שיש עליו כשרות(הבית יוסף,חתם סופר ועוד) ואפילו כשרות של פסח מותר לברך בקידוש?
2) מי שלא נרדם בלילה, בבוקר אומר את ברכות השחר ללא "מודה…" ו"המעביר חבלי שינה…". האם יש לומר "אלוקי נשמה שנתת בי…"?

תודה רבה ומחילה על הטירחה

תשובה:

שלום רב

יין אדום יבש מהודר למצות קידוש, לגבי ההכשרים יש כל מיני, המהודרים שאני מכיר הם בד"ץ העדה החרדית והרב רובין, בענין זה יש להתייעץ עם הרב הקבוע.

מי שלא ישן בלילה אינו אומר אלוקי נשמה, לגבי ברכות התורה יש ספק [האם מה שמברכים אותה בכל יום הוא משום שכך הוא זמנה או בגלל ששנת הלילה יצרה הפסק בלימוד], והדין כך: אם ישן בצהריים ביום האתמול ניתן לברך [שכן לפי שני הצדדים הנ"ל יש חיוב, כיון ששנת הצהריים יצרה את ההפסק הנ"ל], ואם לא ישן גם אז, כדאי למצוא מישהו שמברך ולצאת ידי חובה ממנו, ואם אין בנמצא כרגע, יש לכוין בברכת אהבה רבה [אהבת עולם] לצאת ידי חובת ברכה זו, וללמוד משהו מיד לאחר התפילה. לגבי ברכת על נטילת ידים, יש לברך רק אם הלך לשירותים או נגע במקומות מטונפים לפני כן.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1