הכנסת ספר תורה בין המצרים

בס"ד
לכבוד הרבנים
שלום רב
כתבנו ס"ת לע"נ ר' אלעזר אבוחצירא זצוק"ל חשבנו שיהיה מתאים לעשות הכנסת ס"ת ביום פטירתו החל ביום כז' תמוז אבל זה יוצא בבין המצרים הרב עובדיה זצוק"ל כותב שמהדין מותר האם ראוי לעשות בבין המצרים או שאעפ"י שזהו יופ פקידתו עדיף לאחר את ההכנסה לאחר בין המצרים? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין בכך איסור, אולם המנהג להמנע מלקיים הכנסת ספר תורה בימי בין המצרים, ולכן כדאי יותר לדחות זאת לאחר תשעה באב או להקדים קודם י"ז בתמוז.

מקורות:

ראה הנחמדים מפז, כתיבת ספר תורה עמוד מז.