האם מותר לסייע לאבא שרוצה לשקר את הרשויות ?

שאלה:

זו השאלה: אבא שלי נמצא כבר שנים בהליכים משפטיים (במערכת האזרחית אודות הבית שהוא גר בו (הוא גר בחלק מן הבית עם עוד בני משפחה שבחלקים האחרים, והם לא מוכנים ללכת לפי דין תורה). הוא מעוניין לקבל סיוע משפטי וביקש ממני אם אני יכולה לפתוח חשבון נוסף בבנק שלי כדי שיעביר אלי כסף שיחשב שלי ולא שלו. האם זה גזל\שקר? ולחלופין, האם יש פתרון הלכתי בעניין?

הסיבה שאבי רוצה לפתוח לי חשבון הוא כי כשהוא יבקש סיוע משפטי הוא יראה ש'אין לו מספיק כסף'. בעצם הוא יעביר אלי כסף שלו, וככה יתכן ויוכל לקבל סיוע.

תשובה:

שבוע טוב,

אין לך איסור אם אבא שלך יפקיד כסף בחשבון שלך. אם אח"כ הוא ישקר שאין לו כסף וירצה לקבל עזרה מהסיוע המשפטי, אין זה עניינך. אין בכך איסור לפני עיוור או מסייע לדבר עבירה. הוא יכול לעשות זאת עם כל אדם אחר, וגם, הדבר עצמו אינו איסור כלל. אלא רק מאפשר לו לשקר אחר כך.