קניית דירה מכונס נכסים

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים,

האם מותר לקנות דירה מכונס נכסים ע"פ ההלכה?

תשובה:

עיין כאן וכאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי הזדמנות לרכישת דירה מכונס נכסים מזוג שהתגרש ולא הגיעו בכוחות עצמם לידי עמק השווה בנוגע לדירה. ובימ"ש מינה את הכונס שימכור עבורם.
    האם מותר לרכוש דירה זו?
    והאם יש קפידא שלא לגור בדירה שהיו בה גירושים?

  2. אם ההחלטה לחלוקת הדירה הייתה של בי"ד רבני, או אם הצד שביקש מינוי כונס נכסים הוא היה הנתבע בתיק בבית משפט למשפחה, מותר לך לקנות את הדירה. אם ההחלטה לחלוקה היא של בית המשפט והמבקש למנות היה התובע בבית משפט, יש לברר אם הצד השני מביע התנגדות לרכישה.
    מעולם לא שמעתי על בעיה לגור בדירה של גרושים.