חיוב תובע בגין הוצאות התגוננות של נתבע שיצא זכאי בהוצאה לפועל

שלום רב,

תבעו אותי בהוצאה לפועל ונגרמו לי הוצאות מכיוון שהייתי חייב לקחת עורך דין ולהגיש התנגדות בהוצאה לפועל ולהגן על עצמי, בסופו של דבר, החלטנו אני והתובע שאנו מעבירים את הסכסוך הכספי בעניינינו לבית דין תורה,

חתמנו על הסכם בוררות מחייב בבית דין רבני, ובסופו של דבר בית הדין הוציא פסק דין שבו קבע שלא היה מקום לתביעה וזיכה אותי מכל וכל,
לטענת התובע הוא קיבל היתר מרב לתבוע אותי ישירות בהוצאה לפועל ולא בבית דין תורה,

אני הגשתי בקשה לבית הדין שיחייב את התובע לפצות אותי בעבור כל ההוצאות שהיו לי בגין ההתגוננות בהוצאה לפועל (לקיחת עורך דין וכו'),

בית הדין פסק בתגובה שכל ההוצאות שהיו לי על מנת לדחות את התביעה בהוצאה לפועל מעליי הם על חשבוני "מאחר שהפוסקים הסתפקו אם במקרה כזה אפשר לחייב את התובע, אי לכך יכול התובע לומר קים לי כדעת הפוסקים שאומרים שאין אפשרות להוציא ממנו (עיין בספר סדר הדין פרק ט"ו אות ע"ה)"

אני לא כל כך מבין את התשובה הנ"ל, ואין לי את הספר "סדר הדין",

האם מישהו יכול לפרש לי את התשובה הנ"ל?

בתודה מראש,

תשובה:

העליתי את הקטע המדובר כאן. לפרטים אודות הספר ניתן לעיין כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,

    תודה רבה על העלאת הקטע המדובר,

    לצערי הרב, איני מבין לעומק את הקטע המדובר, ואיני מבין מדוע בית הדין הרבני פסק שלא מגיעים לי פיצויים על ההוצאות שנגרמו לי בעל כורחי,

    הוא תבע אותי ישירות בהוצאה לפועל, בלי לתבוע אותי לפני כן בבית דין, הייתי חייב להגיש תוך 20 יום התנגדות בהוצאה לפועל אחרת הייתה אפשרות שהיו מגיעים לעקל לי דברים מהבית או אפילו לאסור אותי, לא הייתה לי ברירה והייתי חייב לקחת עורך דין ולהגיש התנגדות בהוצאה לפועל,

    אילו הוא היה תובע אותי ישירות בבית דין תורה, לא הייתי צריך לקחת עורך דין,
    רק ביוזמה שלי הצלחתי לשכנע אותו להקפיא את הכל בערכאות ולהעביר את זה לבית דין תורה,

    בית הדין פסק שלא היה מקום לתביעה וזיכה אותי מכל וכל, אני לא מבין למה שאותו אדם שתבע אותי בהוצאה לפועל לא ישלם לי את ההוצאות שהיו לי, יש לי קבלות והוכחות לכל ההוצאות שהיו לי,

    גם לגבי ההיתר שהתובע טוען שהוא קיבל מרב (לא מדיין או מבית דין), במידה וזה נכון אז באופן חד משמעי הוא לא סיפק לאותו רב את כל הפרטים הרלוונטיים,

    אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לפרש ולהסביר לי את העניין,

    תודה,
    אמיר

  2. גם אני לא מבין. צריך לעיין במקורות שצוינו.

    אגב, אין צורך בעורך דין כדי להגיש התנגדות להוצאה לפועל (לכל היותר יש צורך בחתימה על תצהיר על העובדות בפני עורך).