אם מתווך יכול להשתמש במידע שקיבל לקוח ממתווך אחר

אני מתווך. הגיע אלי ראובן וסיפר לי על דירה שעומדת למכירה. תיווכתי את הדירה וקיבלתי דמי תווך.
לאחמ"כ התברר שראובן שמע על הדירה מבן דודו, ואותו בן דוד חתום על טופס תיווך, מה שאומר שהיה אסור לו לגלות על דירה זו למישהו אחר.
שאלתי היא: האם אני בתור מתווך קשור לעובדה שבן דוד של ראובן "גנב" מידע ממתווך וסיפר הלאה. או שלי אין קשר להולדת המידע, ובן דודו של ראובן צריך לפצות את המתווך על כך הוא העביר מידע הלאה. שהרי סו"ס אני עבדתי את העבודה שלי שלא על מנת להתחלק עם אנשים אחרים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הצדק אתך. אינך קשור להתחייבויות של הבן-דוד והן לא מחייבות אותך. ככל שיש למתווך האחר תביעה כנגד הבן-דוד שיתבע אותו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. גם אם הטענה נכונה, אין זה מונע אותך מלהשתמש במידע. אבל, במקרה שהבן-דוד יחויב לשלם פיצוי למתווך האחר, הוא יוכל לטעון שהיה מובן מתוך דבריו שאתה מחויב לשלם את הפיצוי שהוא מחויב בו תמורת המידע, משום שלא מסתבר שהוא ייתן לך מידע חינם כאשר בשבילו מסירת המידע כרוכה בתשלום.

  2. אינך חייב ליידע, כיון שזה יכול לגרור שאתה תחויב בתשלום, ואין חיוב השבת אבידה כאשר המשיב מפסיד מכך.
    גם אם לא צפוי שתפסיד, לא היית צריך ליידע את המתווך, אלא אם כן ראית את החוזה שהלקוח חתום עליו וברור לך שלפי החוזה ולפי הדין הלקוח חייב לשלם למתווך.