שימוש בחשמל ומים של הבניין לצורך ניקיון הרכב

בס"ד

שלום הרב
אני גר בבניין משותף, רציתי לשאול האם מותר לשטוף רכב עם הצינור מים של הבניין או האם מותר להשתמש בחשמל המרכזי של הבניין לשאיבת אבק מהרכב וכדומה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם מדובר בהוצאה כספית קטנה (עד שקל) לעתים נדירות (פעם בחודשיים), הרי זה מותר. אבל אם מדובר בהוצאה גדולה, או לעתים קרובות, יש לשלם לוועד הבית את העלות.

בניקוי הרכב במים יש להקפיד שלא להשאיר את המים המלוכלכים בחניון המשותף.