שבת רווקים רווקות

האם מותר לבחורים ובחורות רווקים לקיים שבת ביחד באותו הבית בחדרים נפרדים והבנים בקומה אחת והבנות בשניה או להיפך?תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

איסור ייחוד לא קיים במקרה זה. שהרי הבחורים תמיד נמצאים בקבוצה. אבל חוששני שדברים טובים לא יצאו בשבת כזו… צריכים להבין, הלכות ייחוד הם המסגרת של הקשר שעשו חז"ל בין גבר לבין אישה. אבל לא ניתן לפרט כל פרט ופרט. אם אדם רואה קשר מסויים עלול להביא אותו לידי חטא כזה או אחר, אסור לו לעשות זאת, וחובה עליו להתרחק מזה. אדם שרוצה להפגש עם בחורה לשם נישואין, זו חובתו ורק כך מתחתנים. אבל לקחת קבוצת בנים מול קבוצת בנות., כל המטרה היא שייווצר קשר בין אחד לשני, קשר שלא תמיד מוביל רק לנישואין, נראה לי שזה לא ראוי.