יעוץ בעבודת ה'

אני אדם בעל שאישות לעצמי, לילדי, ולסובבים אותי, מאד דוחפת למעלה . חוויתי הצלחות גדולות מבחינת פרנסה מבחינת תפקיד מבחינת שכר ומבחינת קידום.
יום אחד הכל פסק ומשם התחילה נסיקה רצינית למטה. במיוחד ב 4 שנים האחרונות, אני בת — וגם הגיל עושה את שלו, אבל מרגישה שאין לי מזל בכלום. המזל ברח ממני, מבחינת פרנסה (לא מוצאת עבודה שתאפשר לי לסיים בכבוד את החודש ולכלכל את ילדי), מבחינת חברים, מבחינת הצלחה, למה?…מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום,

אני לא יודע מה ניתן לעשות, התחושה היא אכן קשה, ועוד יותר מזה, פשוט את עומדת עם עצמך ומרגישה ששולחים לך מסר מלמעלה אלא שאינך מצליחה לקרוא אותו…. אני חושב שאדם שנמצא במצבים כאלה, צריך לנהוג בהיגיון ולא בפזיזות מחמת חוסר ידע, וכל הזמן עם התחושה שאולי את צריכה לעשות את זה, ואולי גם את זה וכן הלאה. שבי עם עצמך קבלי על עצמך קבלה ערכית מוסרית, מצווה חשובה שעד עכשיו לא הקפדת עליו כראוי, וכד', בדקי עם עצמך אם את יכולה לעמוד בכך לאורך זמן בלי פשרות, ואם כן. תחליטי עם עצמך שזה מה שאת עושה ללא כל תהיות נוספות היי שלמה עם עצמך, ובעזרת ה' כגם הרוגע והישועה יגיעו וישכנו לנצח בביתך.

בהצלחה