האם מותר לבעל לסייע לאשתו העיוורת בזמן הנידות

שלום רב!
האם לבעל מותר ללוות את אשתו העיוורת וכן להיפך?

תשובה:

שלום רב,

אסור לבעלה ללוות אותה תוך כדי נגיעה בה ואפילו ע"י הפסק של בגד, אלא רק אחיזה בשתי קצוות מקל וכד'. וגם זה בשעת הדחק ולא בהליכה לשם טיול וכד'. אלא אם כן הוא רואה שהיא עלולה ליפול או להתנגש בקיר, מותר לו לתפוס אותה כדי לסייע לה. ולהיפך ודאי שהדין הוא כך.

מקורות:

ראה באנציקלופדיה הלכתית רפואית (שייטנברג, ח"ו עמוד 106-107) בשם הגרש"ז אוירבך.וראה עוד בנשמת אברהם יו"ד סי' קצה סעי' א'.